EVDE STEM VAR SINIF PROJESİ

Projemiz Hakkında

Proje 5C Meraklı Minikler Sınıfı Sınıf öğretmeni Bircan DEMİRCİ BOZKURT tarafından koordine edilmektedir.

Günümüzde pek çok ülkenin eğitim sisteminde öğrencilerin; üreten, ekonomik ve sosyal gelişmelere katkı sağlayan, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Çağın gereklilikleri ve teknolojideki gelişmelerle birlikte düşünen, sorgulayan, araştıran ve buluş yapabilen öğrencilere olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle günümüzde öğrencilerin Fen bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dâhil edilmektedir. STEM eğitimi; teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlamaktadır. (STEM Raporu, Meb)

"EVDE STEM VAR" Sınıf projemiz bu bilginin ışığında STEM eğitimini evlere ulaştırmak aileleri STEM hakkında bilgilendirmek için hazırlanmıştır. Bu projede sene boyunca çeşitli STEM etkinlikleri sınıf içerisinde konusu işlendikten sonra ürün geliştirme aşaması evlerde gerçekleştirilecektir. Ürünlerin sunumu sınıfımızda yapılacaktır.

Projemizin Hedefleri

Çocukların problem çözme becerilerini, hayal güçlerini, plan yapma ve ürün tasarlama, bu ürünün sunumunu yapma becerilerini geliştirmek ve tüm bunları yaparken aileleriyle işbirliği yapmalarını sağlamak. Geri dönüşüm bilinci oluşturmak. Bilim, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarına ilgi duymalarını sağlamak. Bir problemin birden fazla çözümü olabileceğine inanmalarını ve başkasının çözümlerine saygı duymalarını sağlamak.

Projemizin İlerleme Süreci

Proje 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının Aralık ayında başlayıp sene sonunda bitecek şekilde planlanmıştır. Müfredata uygun bir şekilde STEM' e uygun bir kitap sınıfta okunduktan ve kavram ve kazanımlara sınıfta ulaştıktan sonra problemin çözümüne yönelik ailelerle evde geliştirebilecekleri bir ürün çocuklara ödev olarak verilir. Ürünü sınıfa getirip sunmak için bir tarih belirlenir ve o gün geldiğinde çocuklar ürünleriyle sınıfa gelir ve arkadaşlarına neler yaptıklarını anlatır.

Projemizden Beklenen Sonuçlar

Çocukların problem çözme becerilerini, hayal güçlerini, plan yapma ve ürün tasarlama, bu ürünün sunumunu yapma becerilerini geliştirmek ve tüm bunları yaparken aileleriyle işbirliği yapmaları beklenen sonuçlar. Geri dönüştürülebilir ürünler kullanarak tasarladıkları ürünler sayesinde çocuklar çöp diye adlandırdığımız geri dönüştürülebilir atıklara artık çöp gözüyle bakmayacak ve ailesiyle onları bir ürüne dönüştürebilecektir. STEM etkinliklerinde göz ardı edilen nokta bu ürünlerin sınıfta anlatılmamasıdır. Bu projede bu durum üzerinde durularak çocukların aynı zamanda topluluk karşısında konuşma, kendini-hayal gücünü-tasarladığı ürünü karşı tarafa aktarabilme ve aynı zamanda konuşanı etkin dinleme becerisinin geliştirmesi de beklenen sonuçlar arasında.

Proje sınıf geneline ödev olarak verilse de katılım zorunlu değildir. Proje sonunda sınıf genelinde %75 in üzerinde katılım beklenmektedir.

 

13-03-2022
13-03-2022
 13-03-2022
 13-03-2022
 
13-03-2022

13-03-2022
13-03-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi