HİKAYECİ ÇOCUK SINIF PROJESİ

Projemiz Hakkında

Proje 5C Meraklı Minikler Sınıfı Sınıf öğretmeni Bircan DEMİRCİ BOZKURT tarafından koordine edilmektedir.

Projemiz pandeminin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin gözlenmesi sonucunda oluşturulmuştur. Bunlar bir veya birden fazla kişinin karşısında konuşmaya çekinme, konuşan kişiyi etkin dinleyememe, kendini ifade etmekte zorluk çekme gibi olumsuz etkilerdir.

 

Projenin Amacı

Çocukların toplum karşısında konuşabilecek özgüvenini kazanmalarını sağlamak, kitaplarla bağlarını güçlendirmek, resimlerle öykü anlatarak hayal güçlerini açığa çıkarmak ve kütüphane alışkanlığını kazandırmak.

Projemizin İlerleme Süreci

  

Proje; 2021- 2022 Eğitim öğretim yılı Kasım ayında başlayıp 1. Dönem sonunda sonlanacak şekilde planlanmıştır. İlçe halk kütüphanesi öğretmen tarafından ziyaret edilerek okul öncesine yönelik hikayeler kontrol edildikten sonra öğrencilerimiz öğretmen tarafından Siverek İlçe Halk Kütüphanesine yönlendirilmiştir. 

Kitapların sunumu sınıfımızda yapılmaktadır. Katılımın sınıfımız öğrencileri için zorunlu olduğu bir projedir.

Düzenleme; 1. Dönem sonunda sonlanacak olan projeye; velilerden gelen istek ve öğrencilerde görülen olumlu etkilerden dolayı 2. dönem boyunca da devam edilmesine karar verilmiştir. Proje 2. dönem sonunda sonlanacaktır.

 

Projemizden Beklenen Sonuçlar

Proje sonunda öğrencilerimizin kendilerini daha başarılı bir şekilde ifade edebilir, toplum karşısında konuşabilecek özgüveni edinmiş, hayal güçlerini aktarabilecek düzeyde gelişim göstermelerini bekliyoruz. Ayrıca kitaplar ve kütüphaneyle bağlarını kuvvetlendirmeleri ve kütüphaneye bir kitap için değil devamlı gitmeleri de beklenen sonuçlar arasında. Kütüphane kültürü dediğimiz ödünç alma, ödünç aldığımız kitabı koruma ve zamanında geri götürme, kütüphanede sessiz olma gibi kazanımlar da beklediğimiz diğer sonuçlardır.

 

13-03-2022
13-03-2022
13-03-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi