OYUN ARKADAŞIM AİLEM SINIF PROJESİ

Projemiz Hakkında

Proje 5C Meraklı Minikler Sınıfı Sınıf öğretmeni Bircan DEMİRCİ BOZKURT tarafından koordine edilmektedir.

Pandeminin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinden biri de çocukların ekrana (Telefon, tablet, televizyon)  ayırdığı sürenin artması oldu. Bu projemiz ekrana alışan çocukların kendi çabasıyla oyun kuramaz, oyunlarla eğlenceli zaman geçiremez olduklarını gözlemlememiz sonucunda oluşturuldu.

Projemizin Hedefleri

Oyunların içine aileyi katarak aile üyelerini bir araya getirmeyi ve hem büyüklerin hem çocukların ekranları bir süreliğine de olsa kapatmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda çocukların oyun içerisinde eğlenirken öğrenmelerini sağlamakta hedeflerimiz arasında bulunuyor.

Projemizin İlerleme Süreci

Proje 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının Kasım ayında başlayıp sene sonunda bitecek şekilde planlanmıştır. Sene içerisinde çeşitli zamanlarda çocuklara aileleriyle oynayabilecekleri oyunlar verilecek ve aileleriyle bu oyunları oynamaları istenecektir. Oyunlar eğlenirken öğrenmenin mümkün olduğunu gösterir nitelikte olacaktır.

Projemizden Beklenen Sonuçlar

Oyunun öğrenmenin en iyi yolu olduğu ve en eğlenceli oyununsa aileyle oynanan oyun olduğu bilincini ailelerde oluşturabilmek, aile üyelerini bir araya getirerek hem büyüklerin hem çocukların ekranları bir süreliğine de olsa kapatmaları beklediğimiz sonuçlar.  Proje sınıf geneline ödev olarak verilse de katılım zorunlu değildir. Proje sonunda sınıf genelinde %75 in üzerinde katılım beklenmektedir.

 

 

13-03-2022
13-03-2022
13-03-2022
13-03-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi