SORUMLULUK ÇANTASI PROJESİ

PROJEMİZ HAKKINDA

Sorumluluk çantası projesi 4/D Şirinler Sınıfı öğretmeni Güllü Çöloğlu ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Projemizin Amacı

Sorumluluk Çantası projesi öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmeyi, çocuklara kitap sevgisi kazandırmayı, çocukların özgüvenini ve ifade gücünü artırmayı amaçlar.

Projemizin İlerleme Süreci

Proje 2021-2022 eğitim-öğretim yılı Mart ayında başlamış olup ikinci dönem sonuna kadar devam edecektir. Eğer çocuğun evde hikâye kitabı varsa bu kitaplar kullanılacak yoksa öğretmen kendi kitaplarından temin edecektir.

Okulda çocuklarla beraber sorumluluk çantası hazırlandıktan sonra projeye başlanmıştır.

Çocuk çantayla beraber eve gidip evde bir büyüğüyle beraber hikâyeyi okuyup, resimleri inceleyecektir. Okula geldiğinde hikâyenin resimlerine bakarak hikâyeyi arkadaşlarına anlatacaktır.

Projemizden Beklenen Sonuçlar

Proje bitiminde öğrencilerimiz kendilerini topluluk önünde daha iyi ifade edebilir hale gelecektir. Kitaplara karşı daha olumlu tutum göstereceklerdir. Bir eşyanın sorumluluğunu alma, okuma farkındalığı geliştirme ve görsel materyaller hakkında konuşma kazanımı da elde edilecektir.

26-03-202226-03-202226-03-202226-03-202226-03-202226-03-2022